pedagogia sistèmica cudec barcelona

ORIGEN

Conferencia-Angélica-610x255

El CUDEC es va fundar al 1974 per la Lic Maria Càrdenas i el patrimoni el va aportar el seu marit, mort uns mesos abans, el Sr Diego Malpica Vanegas. És una institució educativa privada mexicana , creada per a contribuir en el futur dels joves mitjançant el desenvolupament de l’educació bàsica i mitja superior de qualitat, convocació humana i compromesa en el desenvolupament de la comunitat.

Al 1986 CUDEC comptava ja amb dos nivells de secundària, preparatòria i universitat.

baixa (10)Al 1999, el Grup Cudec es va trobar amb els treballs i investigacions del Dr Bert Hellinger (Filòsof, Terapeuta i Pedagog alemany, que promouen intervencions amb els pares de la família des del punt de vista de la teoria general de sistemes.

A l’any 2001, Hellinger va realitzar les primeres intervencions sistèmiques en el camp educatiu, aplicant el mètode de Constel.lacions Familiars per identificar problemàtiques profundes en el pla familiar que afecten en el procés d’ensenyança-aprenentatge dels estudiants

A l’any 2002 Angèlica Olvera; terapeuta, mestre, pedagoga i formadora amb més de 40 anys d’experiència en l’ensenyança, va voler marcar, una diferencia en el món de l’educació, va utilitzar per primer cop el concepte Pedagogia Sistèmica amb l’enfocament de Bert Herllinger.

Des de llavors i fins el dia d’avui, la Pedagogia Sistèmica s’ha convertit en una proposta educativa sòlida i ha sigut adoptada en comunitats educatives de varis països: Argentina, Colòmbia, Espanya, Mèxic, República Dominicana i Veneçuela.

descarga

 

ANGÈLICA OLVERA i CARME TUSET

Foto CARMECarme Tuset, és directora de les formacions de Constel.lacions  Familiars a Espai lúdic-Escola Gestalt de Catalunya.

La seva vida ha estat intensament marcada des de molt jove per la recerca espiritual i s’ha dedicat al món terapèutic des del 1988. Durant aquells anys va adquirir una llarga experiència de treball amb nens en les activitats extraescolars. Junt amb tot això i la seva vivència com a mare es va adonar que era molt necessari un canvi per poder orientar els nostres fills.

Va decidir llavors formar-se en Pedagogia Sistèmica i en el 2007 va conèixer a l’ Angèlica Olvera

Des de llavors han anat coincidint en els tallers de Bert Hellinger i altres vinculats a les Constel·lacions Familiars

Des de la creixent admiració de la Carme Tuset cap a l’ Angèlica Olvera i la seva pròpia experiència en el camp de l’educació, la Carme, va decidir contribuir en l’expansió de la Pedagogia Sistèmica  Cudec, oferint-la a la ciutat de Barcelona.